Pàgines

dimecres, 20 d’abril del 2011

Llonganissa al vi

Abans que res, he de demanar-vos disculpes per haver tingut La Pitxella amb silenci aquests darrers dies, la feina (maleïda feina que sempre és excusa per a tot), però d'altra banda vull agrair-vos les moltes peticions que he rebut per penjar-hi noves receptes, em feu molt content amb el vostre interès. Au, una de nova.

Amb permís del meu amic Sisco Ariza i les seves gustoses llonganisses al vi, que ens van amenitzar un sopar espontani i magnífic, us preparo la meva recepta personal, que val a dir-ho, no dista gaire de la seva.

Comencem. En una paella i amb un raig d'oli d'oliva verge extra, daurem les diferents llonganisses que tingueu. No cal dir que com més bona sigui la llonganissa, més bo sortirà el plat. Fins i tot, es recomanable barrejar-ne de diferents tipus: amb bolets, amb ceba, picant... com més us agradin.
Quan tingueu les llonganisses ben daurades, afegiu-hi vi blanc, ben abundant. Si preferiu fer aquest plat amb xoriç roig, us recomano vi de Porto. El resultat serà ben diferent si hi afegiu un tipus de vi o un altre, però us recomano provar ambdós.
Quan el vi blanc porti una bona estona evaporant l'alcohol i per fer una salsa ben espessa amb aquest vi, afegiu una cullerada petita de farina i remeneu bé que quedi ben lligat. si la farina ha espessit massa la salsa, afegiu més vi i deixeu fer una estona.

Quan tot plegat estigui, ja tenim el plat preparat. Senzillíssim! La veritat és que és una recepta que es fa en un moment i farà que unes tristes llonganisses es converteixin en un plat divertit i que animin a sucar-hi pa a la salsa.

Per acompanyar-ho, aquest cop us recomanaria cervesa en lloc de vi, seguirà donant-li al plat aquest aire desenfadat que el caracteritza.
Si a més a més l'acompanyeu amb la meravellosa companyia amb que ho vaig fer jo, inigualable!

Salut i gana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada