Pàgines

dimarts, 6 de setembre del 2011

Aclariment

Pitxellaires!
Abans que res suposo que dec una disculpa a la legió incondicional de fans de la Pitxella (que més voldria) ja que des de juny que no pengem cap recepta, però és clar, ja sabeu que l'estiu convida a gaudir d'amanides, menjars poc elaborats, àpats frescs, etc... No és gaire creïble com excusa, oi? No, la veritat és que La Pitxella pretén, com algunes i alguns de vosaltres ja sabeu, ser, a més a més, un lloc d'expressió pròpia en llengua catalana, un lloc on tenir caràcters suficients per poder escriure el millor que sàpiga, que no és gaire, sense abreviatures, lliure de les regles d'escriptura de les xarxes socials virtuals, ni la mandra en augment que suposa escriure. Amb un reguitzells de diccionaris -i de paper!- a la vora per corregir les errades ortogràfiques i una enciclopèdia magnífica on consultar dades, cites i dates, i no pas el coi de la wikileaks, o encara pitjor, la primera entrada sense verificar d'una consulta a google.
Gràcies a una xerrada amb la directora comercial i de publicitat de La Pitxella, la Judith Carrión, i amb la que es veu venir amb l'última dels de la toga, sobre el nostre model d'immersió lingüística, sens dubte clau d'èxit i supervivència de la nostra preciosa però poc parlada llengua, he decidit introduir una entrada nova per llepar-se els dits... us animo a fer el mateix! Intentem escriure en català! (sols això, intentem-ho!)
Gràcies!

4 comentaris:

  1. No ho he dit, però de crítiques n'acceptem de tots els colors, evidentment...

    ResponElimina
  2. Vale, doncs crec que on posa 'àpats frescs' hauria de posar 'àpats frescos', no se yo tampoc n'entenc gaire d'això. Jejeje

    ResponElimina
  3. doncs tens raó, però ambdues accepcions són correctes:
    els substantius i adjectius acabats en -sc, -st, -ig, -xt poden fer el plual tan amb -s com amb -os.
    Disc: discs o discos
    Pretext: pretexts o pretextos
    i evidentment, fresc: frescs però també frescos.

    Així, així, recordatori de classes d'institut!

    ResponElimina
  4. jejejejjee ara sí que l'espifiada, com tantes altres.
    Evidentment no és "plual", és plural! ejejejeje

    ResponElimina