Pàgines

dilluns, 28 de maig del 2012

Gin-Tònic amb cremós de iogurt

Pitxellaires!

amb aquestes calors que ja comença a fer, què millor que unes postres refrescants, amb un toc cítric i una textura realment cremosa? doncs un gin-tònic que no es beu, sinó que es paladeja amb una cullereta de postres.

Abans que res he de dir que la presentació d'aquestes postres (i de tot en general en la cuina) és molt important, i si no que li preguntin a les meves amigues i amics, que van haver de menjar-s'ho amb una presentació molt poc suggeridora... m'ho recordaran tota la vida.

Anem a preparar aquest gin-tònic. En una pitxella o en un altre recipient, més alt que ample, poseu-hi ginebra i flamegeu-la per evaporar-ne l'alcohol.
Consell: Com més flamejareu la ginebra, més perdrà la seva essència alcohòlica, així que us recomano anar tastant-la i retirar-la del foc quan la trobeu al vostre gust. Si aquestes postres també han de valdre per a canalla, embarassades perepunyetes com a les que jo havia de servir, etc, serà millor deixar flamejar l'alcohol una bona estona, en cas contrari, en uns cinc minuts en tindreu de sobres.
D'altra banda, com més bona sigui la ginebra, més bo serà el resultat, però tenint en compte que li afegirem sucre, tònica, etc... tampoc cal utilitzar tòniques excessivament selectes, que tota vegada són molt cares.

Continuem. Quan ja tingueu flamejada la ginebra, afegiu-hi sucre i la tònica i poseu-la a escalfar al foc, fins que bulli i així lligui amb el sucre. Deixeu-la bullir un parell de minuts i retireu-la del fonc sense parar de remenar per a que el sucre faci un bon almívar i endolceixi la barreja. Recordeu que fem unes postres.

Mentre preparem tot això, posarem a hidratar en aigua freda unes fulles de gelatina neutra, uns 10 o 12 grams.

Sense deixar que se'ns refredi la barreja, ratlleu una mica de pell de taronja, o de llima, o de llimona, de pomelo, del que tingueu a mà, a fi i efecte de donar-li al gin-tònic un toc cítric i refrescant. A més a més, afegirem les fulles de gelatina prèviament hidratades i seguirem removent per a que quedin completament desfetes dins la barreja, encara ben calenta.
Posem tot això en un motlle i ho deixem reposar en el frigorífic de deu a dotze hores, fins que quedi ben fred i amb consistència gelatinosa. 

Un cop feta la base de les postres -el gin-tònic- ens toca fer un cos cremós i suau. En aquest cas, una crema de iogurt. Per fer-la, triarem iogurt tipus grec. Tot i que amb iogurt tipus stracciatella també us quedarà molt bo, si el que voleu és fer unes postres més aptes per a tots els públics, fins i tot, per a aquells que no siguin amants dels gin-tònics.
Per fer aquesta crema de iogurt necessitem batre crema de llet fins fer-la créixer i esponjar, millor utilitzar una batedora elèctrica que ho farà de manera més uniforme que si ho feu a mà, i evidentment, molt més còmode. Un cop tingueu la crema de llet ben cremosa, afegiu el iogurt poc a poc i remeneu de manera suau, per no trencar l'esponjositat de la nata. Un cop ho tingueu al vostre gust, poseu-ho també a la nevera a refredar.
Consell: si voleu un toc més dolç, afegiu sucre al iogurt abans de barrejar-ho amb la nata i si voleu un toc més fresc encara, podeu tallar trossos diminuts de fruita i afegir-los al iogurt, com per exemple poma, taronja, etc...

Quan ja ho tingueu ben fred, talleu la gelatina de gin-tònic amb la forma que vulgueu -un motlle us ajudarà a fer-ho- i poseu la crema de iogurt amb una mànega pastissera  pel damunt i decoreu amb gallons de fruita, o encenalls de xocolata si heu triat iogurt stracciatella, etc... allò que cregueu que decora bé aquest plat.
Consell: si teniu un sifó de cuina, utilitzeu-lo per decorar la base de gin-tònic, us quedarà molt més ben presentat, però com que això no ho té tothom, doncs tocarà fer-ho de manera més casolana.

Fa bona pinta?


Per acompanyar aquest gin-tònic res millor que els clàssics: una bona copa de capa, un vi dolç o ranci... jo triaria un vi de gel, un Gewurztraminer francès, d'Alsàcia, senzillament fabulós. 

Espero que us agradi.
Salut i gana!

1 comentari:

  1. Sisco.....

    Com és que ho tenim tant parat aixó????

    Què se n'ha fet de lo nostre Ferran????

    Ànimos!!

    DVD

    ResponElimina