Pitxellaires!
Avui prepararem un plat molt fàcil de fer i que de ben segur agrairan els més carnívors, ja que no deixa cap concessió als gustos més primmirats, ans al contrari, sabors i acompanyaments forts per un àpat potent.
Començarem fent la salsa, que és el més laboriós d'aquest plat.
En una pitxella afegiu un raig de vinagre de Mòdena, una bona cullerada de mostassa, preferiblement de Dijou a l'estil antic, és a dir, amb gra, i poseu-ho a bullir tot remenant.
Quan l'alcohol del vinagre comenci a evaporar-se i la salsa comenci a espessir, afegiu una bona cullerada de mel i crema de llet. Deixeu que tot plegat bulli i no pareu de remenar.
Consell: la clau d'aquesta salsa és l'equilibri de sabors agredolços, així que si la trobeu molt forta, afegiu-hi més mel i en cas contrari, si la trobeu molt dolça, afegiu-hi mostassa. És molt més fàcil del que sembla i us quedarà boníssima.
Si heu de preparar salsa a algú amb intolerància a la lactosa, no patiu, substituïu la crema de llet per llet de soja o bé, afegiu una mica més de vinagre i si no us queda ben espessa la salsa, una cullerada petita de farina ho solucionarà. En qualsevol cas, jugueu igualment amb els equilibris de sabors.
Mentre elaborem la salsa de mostassa, netegeu amb aigua abundant unes gírgoles, que ens serviran d'acompanyament i un cop ben netes, poseu-les en una paella sense gens d'oli.
Veureu que les gírgoles alliberen molta aigua, deixeu-les que es coguin i posin toves amb la seva pròpia aigua i quan ja l'hagin evaporat tota, deixeu-les un minut més, afegiu un raig d'oli d'oliva i un all trossejat i deixeu-ho un minut més. Acabeu salant-les amb sal tipus Maldon o similar i retireu-les.
Ara prepararem la carn. Rapidíssim.
Tallarem a daus grans el rellom, és igual si el voleu de vedella com de porc, fins i tot és divertit barrejar ambdues carns.
En una cassola a foc molt viu i amb un raig d'oli d'oliva verge extra daurarem la carn. Salpebreu.
Consell: si barregeu ambdues carns, vedella i porc, daureu primer el porc, ja que li costa més de cuinar-se que a la vedella, que si ens queda una mica crua de dins encara és preferible, mentre que el porc val la pena que estigui ben cuit.
Un cop ben daurats els daus de rellom, afegirem una mica més de sal tipus Maldon per sobre (recordeu que ja hem salpebrat, no us passeu o haurem de beure vi a dojo... que ben pensat no és tan mala idea).
Presenteu al plat els daus de carn amb l'acompanyament de les gírgoles (o de ceba, verdures, patata, el que tingueu...) i afegiu per sobre una bona cullerada de la salsa de mostassa.
Facilíssim, oi? doncs veureu com es llepen els dits amb un plat tan fàcil de fer... de fet, si els vostres comensals fan com les dues meves, que sucaven sense parar la pitxella de la salsa de mostassa, fins acabar-se un pa de pagès sencer, és un senyal inequívoc de que la salsa estava molt bona.
Per acompanyar aquest plat de carn, res millor que un bon vi negre, de graduació alcohòlica alta i molt cos. Vins de la terra o els criances més elaborats seran els més idonis.
Espero que us agradi!
Salut i gana!
Harrah's Cherokee Casino & Hotel - MapyRO
ResponEliminaHarrah's Cherokee Casino & Hotel 김해 출장안마 is located 광양 출장안마 in Cherokee, 서산 출장마사지 North Carolina. The casino is owned by the Eastern Band of Cherokee Indians.Opened: May 31, 1996Location: 12.1 창원 출장안마 mi Rating: 강원도 출장마사지 4.1 · 944 votes